Gaven i forskellighederne
Når Søværnet drager ud i verden, er de ofte væk i længere tid ad gangen. Derfor pointerer Viktor også vigtigheden af, at besætningen skal kunne udfylde de positioner, der typisk vil være i et mindre bysamfund.
»Vi skal selv kunne lave vores drikkevand og vores elektricitet, ligesom vi selv er ansvarlige for, at der kommer mad på bordet. Så der er allerede nogle helt basale krav omkring noget diversitet i, hvad det er, vi kan, og hvad vi er gode til«, fortæller han og uddyber:
»Men udover det, tror jeg, det er en kæmpe fordel, at besætningen består af folk, der kan tænke på forskellige måder. Med en baggrund som ingeniør er jeg selv flasket op med, at der ofte er en målbar forskel på en god og en dårlig løsning«.
»En af mine kollegaer har en baggrund som historiker, og det giver en helt anden måde at analysere udfordringer på. Ligesom det kan skabe en forståelse af de forskellige traditioner, og hvad det er for en historie, man i Søværnet er blevet en del af. Det tror jeg virkelig, gavner kulturen ombord«, forklarer han.
Det lader til, at I kan lære meget af hinanden i besætningen?
»Helt vildt. Det er lidt som et tagselvbord af viden, og det stopper jo aldrig med at være spændende at lære af andre«, fortæller Viktor.
»Det skaber i hvert fald en ret stor værdi i det daglige, for når de taktiske officerer skal navigere skibet, tror jeg egentlig ikke, at der er forskel på, om du har en baggrund som ingeniør eller historiker. Men i alt det, vi laver resten af tiden, giver det nogle ret sunde dynamikker«.